Ida-Viru Ettevõtluskeskus

piirkondlik arengumootor

Alustav
TASUTA
Tegutsev
ONLINE
Ettevõtja
MTÜ
Noored
Koolitusprogramm
Est
Veebipõhine

Eetilised väljakutsed kogukondade arendamises

Registreeru
Millal?
30 okt. / 2024
11:15-13:00
Kus?
zoom
Kui palju maksab?
0 €
Korraldaja
Ida-Viru Ettevõtluskeskus

Kogukonna arendajate VEEBINAR “Eetilised väljakutsed kogukondade arendamise valdkonnas”
🗓️ Aeg: 30. oktoober 2024, kell 11.15-13.00

Teemat avab Sarah Banks, Durhami ülikool, Ühendkuningriik

Veebinaril  uurime eetilisi küsimusi ja väljakutseid, millega kogukondade arendajad üle maailma silmitsi seisavad. Vaatleme, mida mõistetakse eetika all ja miks see teema on kogukondade arendamise valdkonnas oluline.

Veebinari ettekanne põhineb 2023. aastal välja antud Community Development Journali erinumbril, kus käsitletakse kogukondade arendamise eetilisi küsimusi. Veebinaril  tutvustame mõningaid võtmeteemasid, mis on olulised  kogukondade arendamise valdkonnas nii  Aafrikas, Austraalias, Indias ja Koreas, Leedus ja Ühendkuningriigis.

Veebinaril osalejatel on võimalik jagada eetikaga seotud dilemmasid või küsimusi.

💭Veebinari modereerib Dagmar Narusson, Tartu Ülikool, Ühiskonnateaduste Instituudi kogukonnatöö lektor ja  sotsiaalse innovatsiooni teadur, kogukondade uurimisrühma juht.

Sarah Banks on Durhami ülikooli sotsioloogia osakonna professor ning sotsiaalse õigluse ja kogukonna keskuse asutaja ning kaasdirektor. Ta tunneb erilist huvi sotsiaaltöö ja kogukondade arendamise eetika ning osalustegevus uuringute eetika vastu.

Sarah toimetas koos Peter Westobyga raamatut eetikast, võrdsusest ja kogukonna arengust (Ethics, Equity and Community Development, Policy Press, 2019) ning koos Linda Shevalleri ja Pradeep Narayananiga oli kogukondade arendamise eetika ajakirja Community Development Journal erinumbri kaastoimetaja (jaanuar 2023, https://academic.oup.com/cdj/issue/58/1).


✍️ Osalemiseks palume registreeruda
 lingil 

Veebinari Zoomi link saadetakse osalejatele 28. oktoobril.

🎬 NB! Veebinar salvestatakse ja seda on võimalik nädala jooksul järele vaadata. Selleks tuleb samuti registreerida osalemise lingi alt.

Veebinar toimub inglise keeles, olemas ka tõlge eesti keelde.

Veebinar on osa Siseministeeriumi strateegilise partnerluse raames läbi viidavast „Kogukonnakeskse lähenemisviisi rakendamine 2023–2026“ tegevusplaanist, mille on välja töötanud ja viivad ellu MTÜ Rahvaülikoolide Liit ja MTÜ Maakondlikud Arenduskeskused koostöös Tartu Ülikooli ühiskonnateaduste instituudi, SA Eesti Koostöö Kogu ja OÜ Toimevõimendiga. Veebinaril esineja, Sarah Banks teeb oma ettekande pro-bono ehk siis vabatahtlikult näidates sellega kuivõrd oluliseks ta peab kogukondadega tööd.