Ida-Viru Ettevõtluskeskus

piirkondlik arengumootor

16.10.2024  toimus IDA Hub Filmipäev – DUUBEL 1 mis keskendus piirkonna tulevikule, tehnoloogiale ja noorte talentide tunnustamisele.

Eile 16.10.2024 toimus Jõhvi Kontserdimajas esimene Ida-Hub Filmipäev – DUUBEL 1.

Idee algataja on Jõhvi Vallavalitsus ja korraldaja Viru FilmiFond (Ida-Viru Ettevõtluskeskus) koostöös Ida-Viru Investeeringute Agentuuri ja teadus- ja ärilinnakuga Tehnopol. Fookuses on Ida-Virumaa ja filmitööstuse arengud ning tulevikuvisioonid järgnevateks aastateks. Viru Filmifond tähistab oma 10. tegevusaastat, olles maakonda tutvustanud kui mitmekesist ja atraktiivset võttepaika.

Päeva esimese poole moodustas Ida-Viru filmikonverents, mis toob lavale mitmed valdkonna asjatundjad. Filmipäeva paneelarutelud käsitlesid filmitegijate ja piirkonna koostööd ning filmitööstuse innovatsioonivajadust ning konverentsi viimases osas toimus kõiki osalejaid ja nende kompetentse kaasav maailmakohvik teemal „Kuidas luua Euroopa ägedaim filmi hub?“.

Päeva lõpetas Kaljo Kiisa noore filmitegija stipendiumi üleandmine.

Filmitööstuse tulek toob Ida-Virumaale uusi põnevaid töökohti ja rikastab meie kultuuri ning elukeskkonda.

 

Meedia

Jõhvis kolmapäeval toimunud IDA Hubi filmipäev algas humoorika lühifilmiga, kus töötuks jäänud kaevurile terendas uus karjäär Jõhviwoodis. Jõhvi filmilinnaku valmides võibki see tõeks saada.