GREEN KEY ökomärgise töötoad turismiettevõtjatele
Green Key tegevused 2025 I poolaastal
Greek Key töötoad pakuvad sisulist tuge kõigile organisatsioonidele, kel on soov Green Key ökomärgis endale esmakordselt taotleda või seda pikendada
Green Key märgist saavad taotleda:
- Majutusasutused
- Toitlustusasutused
- Atraktsioonid (muuseumid, külastuskeskused, teemapargid)
- Konverentsikeskused
- Laagriplatsid ja kämpingud
2025. aasta esimesel poolel toimuvad Green Key temaatilised töötoad 23. jaanuaril Rakveres, 20. veebruaril Haapsalus ja 3. aprillil Tallinnas.
Töötubade eesmärgiks on tõsta turismiorganisatsioonide keskkonnateadlikkust ja lihtsustada märgise taotlusprotsessi. Kogenud Green Key audiitorid teevad ülevaate märgise kriteeriumitest ja turismiorganisatsiooni keskkonnamõjudest, julgustamaks igapäevaselt kasutama keskkonnahoidlikke tavasid.
Praktilise näitena tehakse kohapeal läbi esmane keskkonnaülevaatus ehk ökokaardistamine, kus audiitorid juhivad tähelepanu nii headele praktikatele kui ka vigadele ning aitavad leida vastused kõikidele taotlusprotsessis tekkinunud küsimustele.
Töötoad on suunatud eelkõige uutele taotlejatele, aga oodatud on ka juba märgist omavad ettevõtted, kes soovivad end täiendada. Praktilistest töötubadest saab osa võtta ainult füüsiliselt kohapeal. Salvestamistega ülekannet ei toimu.
Töötoad
Töötubades osalemiseks tuleb end registreerida. Igas töötoas on 30 kohta ning ühest asutusest saab töötoas osaleda 1-3 inimest. Osalemine on tasuta.
23. jaanuaril kell 10 – 16.45 töötuba Rakveres, Aqva spaahotellis
Kõik kategooriad: majutus, toitlustus, atraktsioonid ja konverentsikeskused
- Ülevaade märgise kriteeriumitest ja turismiorganisatsiooni keskkonnamõjudest julgustamaks igapäevaselt kasutama keskkonnahoidlikke tavasid
- Keskkonnaülevaatus ehk ökokaardistamine Aqva spaahotellis, kus audiitorid juhivad tähelepanu nii headele praktikatele kui ka vigadele ja leiavad vastuseid küsimustele
- Green Key märgist omava ettevõttena jagab kogemuslugu ja praktikaid Kristi Irval Vihula mõisast
20. veebruaril kell 10 – 16.45 töötuba Haapsalus, Fra Mare Thalasso spaahotellis
Kõik kategooriad: majutus, toitlustus, aktraktsioonid ja konverentsikeskused
- Ülevaade märgise kriteeriumitest ja turismiorganisatsiooni keskkonnamõjudest julgustamaks igapäevaselt kasutama keskkonnahoidlikke tavasid
- Keskkonnaülevaatus ehk ökokaardistamine Fra Mare Thalasso spaahotellis, kus audiitorid juhivad tähelepanu nii headele praktikatele kui ka vigadele ja leiavad vastuseid küsimustele
- Green Key märgist omava ettevõttena jagab kogemuslugu ja praktikaid alates Focus kontseptsiooni välja töötamisest kuni märgise saamise ja muude õppetundideni hotellijuht Lauri Teorein Hestia Hotel Haapsalu spaast
3. aprill kell 10 – 16.45 töötuba Tallinnas, Eesti Tervisemuuseumis
Kategooria: toitlustusasutused
- Ülevaade märgise kriteeriumitest ja turismiorganisatsiooni keskkonnamõjudest julgustamaks igapäevaselt kasutama keskkonnahoidlikke tavasid
- Keskkonnaülevaatus ehk ökokaardistamine Maiasmoka kohvikus, kus audiitorid juhivad tähelepanu nii headele praktikatele kui ka vigadele ja leiavad vastuseid küsimustele
- Väliseksperdina teeb ettekande tippkokk ja ettevõtja, Fotografiska Tallinn kaasasutaja Peeter Pihel zero waste toitlustusest